Pozovite nas: +381 11 26 23 046

                        +381 69 24 34 000

FacebookEng-flagSrp-flag

Jezik Pikasa, Gaudija, Lorke, Dalija, Servantesa... Zemlja pesme i vina, flamenka, koride, mora...

Španski  (kastiljanski) jezik je jedan od pet svetskih jezika. Dok se na svetskoj listi jezika koji se najviše govore nalazi na trećem ili četvrtom mestu, dotle se na listi najvažnijih jezika španski jezik nalazi na drugom mestu, odmah posle engleskog, sa gotovo 400 miliona izvornih govornika. Zvanični je jezik u dvadesetjednoj zemlji. Posle engleskog jezika španski jezik je drugi najznačajniji jezik u međunarodnoj komunikaciji. Sve je prisutnija njegova upotreba u poslovne, ekonomske i kulturne svrhe. Prvi je strani jezik u SAD-u. Melodičan je, izgovor mu nije težak te ga je lako naučiti. Broj osoba koje uče ovaj jezik se povećava iz godine u godinu.

Španija je zemlja koja ima kapacitet za raznovrsnu zabavu, učenje, kulturno uzdizanje i u kojoj ćete svakog trenutka biti ispunjeni, puni energije i sa radošću  iščekivati svaki nov dan. Španija može biti romantična i lagana, puna najnežnijih emocija, podjednako koliko i divlja i neukrotiva, obuzeta vatrenom atmosferom i željom za što bržim životom i hedonizmom. Od vas zavisi kojoj ćete se od ove dve strane španske kulture prikloniti i čemu ćete dati prednost, ali jedno je sigurno – u Španiji ćete se uvek provesti fantastično i imaćete utisak da je ovde sve moguće!

Veoma bogata istorijom, umetnošću, prirodnim lepotama, vanserijskom literaturom kao i zabavnim društvenim životom, ova zemlja je poslednjih godina postala jedna od planetarno najpopularnijih destinacija za odmor i usavršavanje u svim oblicima. Koliko je Španija značajna na kulturnom planu, govori i podatak da je ona druga zemlja na svetu (posle Italije) po broju oblasti koje su pod zaštitom UNESCO-a i smatraju se svetskom kulturnom baštinom. Ona je uvek bila plodno tlo za umetnost, izražavanje sopstvene kreativnosti i avangardu, pa ni ne čudi što su mnogi neverovatni geniji svetske umetnosti, slikarstva, arhitekture, literature zapravo bili ili jesu poreklom iz Španije. Pablo Pikaso, Salvador Dali, Luis Bunjuel, Lorka, Servantes, Antonio Gaudi… svi ovi i mnogi drugi slavni umetnici ostavili su svojoj zemlji brojna umetnička dela kojom se može ponositi. Španija je bogata umetnošću, muzejima, galerijama, neverovatnim arhitektonskim zdanjima i spomenicima, tako da ćete zaista biti oduševljeni i želećete da obidjete što više ovih neverovatnih dragulja svetske istorije. Njene prirodne lepote i bogatstva su takođe fascinantne, jer Španija obiluje smaragdno zelenim paninskim predelima, belim, gotovo nestvarno lepim selima podjednako kao i okeanskim čarima i nekim od najlepših plaža na svetu, tako da je ona idealna zemlja za posete u bilo koje doba godine.

Ovo je veoma uzbudljiva destinacija i zbog zaista neverovatno burnog noćnog života koji se u Španiji podrazumeva. Španija prosto isijava strašću i uzavrelom, veselom atmosferom, a hedonizam je u njoj sasvim normalan način života. Španci vole hranu, piće, provod i muziku, a nađete li se u ovoj zemlji ni vi ne smete da propustite njene specijalitete, fantastična vina, flamenko i neverovatne noćne klubove.  Za one mirnijeg duha i željne odmora tu su prelepe peščane plaže, letnja atmosfera i fini restorani i kafanice sa prelepom španskom muzikom.

 

www.bisc.rs

info@bisc.rs

Uzun Mirkova 3, 11 000 Beograd

tel.  +381 11 26  23 046

mob. +381 69 24 34 000

FacebookTwitterEng-flagSrp-flag

c 2015 by Bisc-Belgrade International Study Center Created with bg.in.rs

BISC - LogoBISC - Logo

Španski

Text Box: Kursevi jezika/Privatni časovi     Testovi     Stalni popusti/Promocije     Ostale usluge    Cenovnik    Kontakt
Twitter