Pozovite nas: +381 11 26 23 046

                        +381 69 24 34 000

FacebookEng-flagSrp-flag

Opšte činjenice

Arapski jezik pripada semitskoj grupi jezika. Pored arapskog, u najznačajnije žive semitske jezike ubrajaju se i hebrejski, kao i savremeni jezici Etiopije. Danas je arapski zvaničan jezik u preko 20 država, a pored engleskog, francuskog, kineskog i španskog, predstavlja i zvaničan jezik Ujedinjenih Nacija.

Premda neki od natpisa na različitim arapskim dijalektima datiraju i do pet stotina godina pre nove ere, ovaj jezik potpuno će se uobličiti u Kuranu. Tako je arapski jezik postao nosilac jednog novog kulturnog poretka – islama. Zahvaljujući islamu, arapski jezik je napustio Arabijsko poluostrvo i nastanio šire područje Azije i severnu Afriku. Dolaskom Osmanlija krajem 14-og veka arapske reči su posredno postale deo velikog broja slovenskih jezika. Govorni srpski jezik takođe je zadržao mnoge reči koje vode poreklo iz arapskog jezika, kao što su  džep, kafa, mušterija  i druge.

Arapsko pismo je konsonantsko i piše se sa desne na levu stranu. Ne postoje velika i mala slova, kao ni podela reči na slogove. Najveći broj slova se vezuje sa obe strane, ali postoje i edra slova koja se vezuju samo sa desne strane.

www.bisc.rs

info@bisc.rs

Uzun Mirkova 3, 11 000 Beograd

tel.  +381 11 26  23 046

mob. +381 69 24 34 000

FacebookTwitterEng-flagSrp-flag

c 2015 by Bisc-Belgrade International Study Center Created with bg.in.rs

BISC - LogoBISC - Logo

Arapski

Text Box: Kursevi jezika/Privatni časovi     Testovi     Stalni popusti/Promocije     Ostale usluge    Cenovnik    Kontakt
Twitter